Ionii negativi din apa alcalina ionizata – raspunsuri de Ray Kurzweil

kurzweil-flickr-jdlasicaRay Kurtzweil, este un om de stiinta de renume mondial, care a fost destul de curios incat sa inceapa sa cerceteze uimitoarele beneficii ale apei alcaline. El confirma tot ce spune healthalkaline.com despre apa alcalina ionizata. Ray Kurzweil bea 10 pahare de apa alcalina ionizata pe zi si crede ca acest lucru il va ajuta sa traiasca o viata lunga si sanatoasa.In acest articol ce cuprinde intrebari si raspunsuri, el raspunde la intrebarile dvs. despre apa alcalina ionizata, bazandu-se pe propriile sale cercetari si cunostinte.

Intrebare: Am citit pe internet ca nu este posibil sa creezi apa alcalina sau apa acida din apa pura si ca daca apa pura este suficient de pura pentru a fi bauta, nu este posibil sa fie impartita in componenta alcalina si componenta acida. Este adevarat ?

Ray Kurzweil : Ca oameni de stiinta responsabili, am avut acelasi scepticism atunci cand am auzit pentru prima data despre apa alcalina. De aceea, primul lucru pe ca l-am facut, a fost sa cumparam un alcalinizator de apa, dar si un pH-metru electronic. Am luat apa de la robinet, de la noi de acasa, cu un pH de 7.1 si am trecut-o prin ionizatorul de apa. La iesirea din ionizator, apa alcalina avea un pH de 9.5 (ceea ce inseamna foarte alcalin), iar apa acida avea pH-ul 4.5 (foarte acid).

Am repetat acest experiment, cu o varietate de apa colectata de la robinet si am obtinut pH intre 9.5 si 9.9. Este adevarat ca apa „pura” sau distilata nu poate fi ionizata. Daca veti incerca sa „impartiti” apa distilata in apa alcalina si apa acida, nu veti reusi. Apa de la robinet sau apa de izvor imbuteliata, contin minerale. Mineralele din apa sunt: in primul rand calciu, potasiu si magneziu, ce permit apei sa fie „impartita” de un curent electric in apa alcalina „bogata in electroni” (contine ioni incarcati negativ, ce se pot angaja in reactii chimice pentru a oferi electroni radicalilor liberi incarcati pozitiv) si in apa acida „deficitara in electroni”. Persoanele care spun ca nu este posibil sa obtii apa alcalina si apa acida din apa de la robinet sau din apa de izvor imbuteliata, sunt dezinformate.

Un site de pe internet afirma ” Apa ionizata nu este nimic mai mult decat fictiunea vanzarilor; termenul este lipsit de sens pentru chimisti. Cea mai multa apa care este potrivita pentru consum, nu este un bun conductor pentru a putea fi supusa electrolizei in mod semnificativ.”
Este usor de dovedit ca aceasta afirmatie este incorecta, cu un simplu pH-metru si un aparat ce face electroliza. Cea mai multa apa de la robinet, trecand prin acest aparat, se transforma in apa puternic alcalinizata, asa cum se poate masura cu pH-metrul.

Intrebare: Din moment ce pledati pentru consumul de apa alcalina, de ce nu putem amesteca pur si simplu bicarbonat cu apa si apoi sa bem acest amestec ? Exista de fapt la vanzare, apa alcalina obtinuta prin amestecul apei cu bicarbonatul de sodiu. Nu ar face acelasi lucru si nu ar fi mai putin costisitoare decat un ionizator de apa?

Ray Kurzweil: “Apa alcalina” are mai multe beneficii decat alcalinitatea sau pH-ul. Cea mai importanta caracteristica a apei alcaline produsa de un ionizator de apa, este potentialul de oxido-reducere (ORP). Apa cu ORP puternic negativ, are o importanta deosebita datorita capacitatii sale de a neutraliza radicalii liberi.

ORP-ul poate fi de asemenea masurat cu ajutorului unui ORP-metru. Am efectuat si aceste teste. Am aflat astfel ca apa care curge direct de la robinet, are un ORP de +290mV, in timp ce apa care provine de la ionizator, are un ORP negativ. Cu cat este mai negativ ORP-ul unei substante, cu atat este mai probabil sa se angajeze in reactii chimice in care doneaza electroni. Acesti electroni sunt imediat disponibili pentru a se angaja in reactii de neutralizare a radicalilor liberi, incarcati pozitiv. Acesta este avantajul cheie al apei produse de un ionizator de apa, dar care nu exista in apa amestecata cu bicarbonat sau cu alte substante care o fac alcalina.

Desi apa amestecata cu bicarbonat este intr-adevar alcalina, aceasta nu are un ORP negativ; mai degraba are un ORP pozitiv, ceea ce inseamna ca nu este in masura sa neutralizeze radicalii liberi. Apa alcalina produsa prin electroliza de un ionizator de apa, are un ORP puternic negativ, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. Am confirmat aceste masuratori ale ORP-ului in testele noastre.

Intrebare: De ce este important sa bem apa alcalina cu un ORP puternic negativ?

Ray Kurzweil: Toate reactiile chimice au loc cu transfer de electroni. Entitatile incarcate negativ se spune ca sunt agenti de reducere, ceea ce inseamna ca sunt relativ bogati in electroni si ca ii pot dona, reducand astfel sarcina entitatii cu care reactioneaza. Entitatile relativ sarace in electroni, sunt denumite agenti de oxidare, ceea ce inseamna ca au tendinta de a atrage electroni. Astfel, fiecare substanta din organism, poate actiona fie ca oxidant, fie ca agent de reducere.

Cu toate acestea, nu orice fel de ion incarcat negativ va fi capabil sa se angajeze in reactiile chimice specifice necesare neutralizarii radicalilor liberi. Ionii HCO3– (bicarbonat) din apa alcalinizata cu bicarbonat, nu au acest potential, in timp ce ionii OH- si apa bogata in minerale ce provine de la un aparat de elctroliza (apa de la robinet), au acest potential. Acest lucru este implicat in valoarea negativa a “potentialului de oxido-reducere”.

Radicalii liberi sunt printre moleculele cele mai daunatoare din organism si sunt molecule foarte instabile, sunt agenti de oxidare si au deficit de electroni. Radicalii liberi sunt principala cauza a daunelor si bolilor din organism. Radicalii liberi, contribuie in mod semnificativ la o mare varietate de conditii nocive din organism, de la conditii care pun viata in pericol, cum ar fi bolile de inima, accidentul vascular cerebral si cancerul, pana la conditii mai putin severe, cum ar fi arsurile solare, artrita, cataracta si multe altele. Radicalii liberi trebuie sa obtina electroni de undeva si ii fura de la orice molecula gasita in apropiere, inclusiv de la tesuturile normale, sanatoase.

Deteriorarea tesuturilor, se produce atunci cand radicalii liberi “fura” acesti electroni din celulele sanatoase. In cazul in care acest lucru se intampla necontenit, se va ajunge la boala. De exemplu, oxidarea particulelor de colesterol LDL in peretii arteriali de catre radicalii liberi, declanseaza un raspuns al sistemului imunitar care duce la arteroscleroza, cauza principala a bolilor de inima.

Ionii negativi din apa alcalina provenita de la un ionizator de apa, sunt o sursa bogata de electroni ce pot fi donati acestor radicali liberi din organism, neutralizandu-i si oprindu-i din a mai produce daune tesuturilor sanatoase. Mai exact, acesti ioni au potentialul de a se angaja in reactii chimice necesare neutralizarii radicalilor liberi de oxigen.

Vitamina C si E, extractul din seminte de struguri si acidul alfa lipoic, de exemplu, sunt puternic donatori de electroni. Dieta bogata in legume, este o dieta alcalina si ajuta la donarea de electroni in organism. Apa alcalina, bogata in electroni, se incadreaza in aceeasi categorie. Aceasta va poate ajuta in ceea ce priveste nevoia organismului de electroni, pentru a contracara radicalii liberi. Interesant este faptul ca am testat ORP-ul sucului de legume cu ORP-metrul si am constatat ca acesta are un ORP puternic negativ, ceea ce inseamna ca este capabil sa neutralizeze radicalii liberi. Deci, cel putin unul dintre beneficiile importante ale consumului de legume poate fi obtinut prin consumul de apa produsa de un ionizator de apa, cu un ORP puternic negativ.

Un alt beneficiu al consumului de apa alcalina, este acela ca ajuta la absorbtia de minerale. Stim ca in cazul in care organismul nu absoarbe suficiente minerale, acesta va “fura” minerale din rezervele organismului, mai ales calciul din oase. Este bine cunoscut faptul ca multe boli cronice provin din excesul de aciditate din organism (acidoza metabolica). Stim de asemenea, ca organismul tinde sa devina mai acid din cauza obiceiurilor alimentare moderne, a stilului de viata si a imbatranirii. Consumand apa alcalina cu ORP puternic negativ, combateti acidoza metabolica si imbunatatiti absorbtia nutrientilor.

Sangele este o “zona tampon” pentru a pastra pH-ul in intervalul 7.35 – 7.45. Corpul pastreaza pH-ul sangelui stabil utilizand resurse alcaline, cum este bicarbonatul (de exemplu), pentru a neutrazila lichide acide (precum cola care are un pH de 2.5) si alte produse acide. Imediat ce sangele nostru primeste aceste substante acide, corpul nostru ii furnizeaza si resurse alcaline (pe care trebuie sa le primeasca de undeva).
Consumand apa alcalina, ajutam resursele alcaline limitate ale corpului nostru ce sunt necesare in procesul natural de detoxifiere.

Intrebare: Exista cercetari care arata beneficiile consumului de apa alcalina?
Ray Kurzweil: Mai jos sunt rezumate cateva studii pe aceasta tema. Un studiu descris mai jos, sugereaza ca apa alcalina incurajeaza microflora anaeroba „prietenoasa” din tractul intestinal si descurajeaza organismele aerobe „neprietenoase”. Cercetatoarea Vorobjeva NV (cercetator in cadrul Departamentului Fiziologia Microorganismelor, Facultatea de Biologie din cadrul Universitatii Lomonosov din Moscova), scrie: „Multe boli ale intestinului sunt datorate unor perturbatii ale echilibrului microorganismelor ce traiesc in intestin. Tratamentul acestor boli presupune restaurarea cantitatii si/sau echilibrului microflorei din tractul intestinal. Este cunoscut faptul ca organismele aerobe si anaerobe cresc la un potential de oxido-reducere (ORP) diferit. Aerobele necesita E(h) pozitiv, pana la +400mV. Anaerobele nu cresc decat atunci cand E(h) are valori negative, cuprinse intre -300 si -400 mV. In aceasta lucrare, este sugerat faptul ca pentru recuperarea si mentinerea microflorei anaerobe in tractul intestinal, este obligatoriu ca ORP-ul sa aiba o valoare negativa. Apa produsa prin electroliza, are ORP negativ, cu valori cuprinse intre 0 si -300 mV. Consumand o asemenea apa, este favorizata cresterea microflorei ce apartine intestinului. Suficiente informatii confirma aceasta idee.”

ionizator_apa

Dr. Grossman a avut de asemenea, multi pacienti, care i-au spus beneficiile pe care le-au resimtit cand au consumat apa alcalina ionizata.

Intrebare: Cum afecteaza organismul apa alcalina cu un pH de 9 sau 10, in conditiile in care pH-ul stomacului este 2 sau chiar mai putin?

Ray Kurzweil: Este important sa ne amintim ca in stomac sunt cantitati mari de acid clorhidric, mai ales atunci cand hrana este acolo. Atunci cand stomacul este gol, cantitatea de acid clorhidric este mica, si poate fi eliminata prin consumul de apa alcalina ionizata. Prin urmare, pentru a obtine maximum de beneficii, va recomandam sa consumati apa alcalina ionizata, intre mese. Aceasta apa, consumata intre mese, va trece foarte repede prin stomac si tractul gastro-intestinal.

Sursa: healthalkaline.com

 

Despre MOLECULA H2O

Totul despre tehnologiile de filtrare si tratate a apei. Daca ai probleme cu apa, de exemplu: duritate prea mare, fier, mangan, nitriti, nitrati, metale grele, amoniu, hidrogen sulfurat, amoniu, clor, bacterii si virusuri, aici este locul in care te poti informa sau poti pune o intrebare. Daca nu ai probleme cu apa dar vrei un filtru casnic care sa-ti faca apa mai curata si fara gustul acela oribil de clor, aici este locul in care poti afla ce tip de filtru ai nevoie. Nu esti sigur? Pune o intrebare! Daca esti in cautarea unei tehnologii de filtrare pentru o anumita problema si nu stii ce sa alegi sau care este oferta mai buna pentru aplicatia ta (apa de baut, apa dura, apa cu fier si mangan sau cu nitriti si nitrati, ori este infestata din punct de vedere bacteriologic). Pune o intrebare! Ai nevoie de o statie de epurare industriala? Pentru, fabrici, abatoare, ferme etc.? Pune o intrebare! Ai nevoie de dezinfectia bazinelor de apa potabila? Pune o intrebare! Indiferent de aplicatie, fie ca este casnica sau pentru industrie, aici gasesti rezolvarea. Intreaba-ma! PS: citeste "TERMENI SI CONDITII". de utilizare a prezentului site!
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ionii negativi din apa alcalina ionizata – raspunsuri de Ray Kurzweil

  1. Andreea zice:

    Foarte interesant acest articol despre apa alcalina ionizata. Acum am inteles si eu ce legatura este intre ionii negativi si aceasta apa ionizata. As vrea sa-mi cumpar unul. Aveti vreo recomandare? As vrea ceva care chiar sa functioneze, tinand cont de faptul ca nu sunt tocmai ieftine aceste aparate de ionizat apa.

    Apreciază

    • MOLECULA H2O zice:

      Va multumim pentru apreciere. Nu este meritul meu. Doar am tradus ce altii au spus.

      Am adresa dvs de email asa ca am sa va trimit o recomandare de ionizator, direct pe adresa de email. Va mai asteptam cu comentarii si dupa ce incepeti sa utilizati apa alcalina ionizata.

      Zi frumoasa!

      Apreciază

  2. Pingback: Ionizator Crewelter – explicatii utilizare apa ionizata - azura.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.